BMI Mænd: BMI beregner for mænd (2024)

Takket være denne BMI-beregner for mænd kan du besvare spørgsmålet “Hvad er mit BMI?” som mand og samtidig tjekke, hvad der er et sundt BMI for mænd, og hvor du placerer dig i en BMI-tabel for mænd. Desuden kan du med denne BMI-beregner til mænd få mere præcise data om, hvad der er et normalt BMI for en mand.

BMI Mænd – Prøv vores BMI beregner nedenfor:

BMI Beregner
Brug denne beregner til at udregne dit Body Mass Index (BMI)
BMI Beregner
Højde
cm.
Indtast venligst en værdi mellem 125 og 225 cm.
Vægt
kg.
Indtast venligst en værdi mellem 10,0 og 250,0 kg.
Højde
ft.
in.
Indtast venligst en værdi mellem 4.2 og 7.3 ft.
Vægt
lb.
st.
Indtast venligst en værdi mellem 22,0 og 500,0 lb.
Beregn BMI
Brug denne beregner til at udregne dit Body Mass Index (BMI)

Forskolin til øget fedtforbrænding med 100% tilfredshedsgaranti – Køb her med PENGE TILBAGE GARANTI

KategoriBMI tabel kg/m2
Alvorlig undervægtig< 16
Moderart undervægtig16 – 17
Mild undervægtig17 – 18.5
Normal18.5 – 25
Overvægtig25 – 30
Overvægtig klasse 1.30 – 35
Overvægtig klasse 2.35 – 40
Overvægtig klasse 3.> 40

Hvad er BMI?

Lad os starte med det grundlæggende, skal vi? BMI står for Body Mass Index og er en 1-dimensionel parameter til vurdering af kropstype/kropskategori. Afhængigt af BMI-værdien kan du falde ind i en af tre hovedkategorier: undervægt, normalvægt eller overvægt. Der findes andre underkategorier, men disse tre repræsenterer de vigtigste grupper.

Hvis du er her, forsøger du sikkert at finde et svar på spørgsmålet Hvad er mit BMI? Til det formål kan du bruge beregneren over denne tekst, vores primære BMI beregner eller du kan endda selv beregne det ved hjælp af følgende BMI-formel:

BMI = vægt (kg) / højde2 (m)

Et eksempel på en BMI udregning er: 80 kg / (1,80 m x 1,80 m) = 24,6. Altså har en person som vejer 80 kg og er 180 cm høj, en BMI på 24,6.

Som du kan se, er BMI meget enkelt at beregne, hvilket er både dets største styrke og dets største svaghed. Da det kun bruger højde og vægt, udelader det en stor mængde faktorer, der påvirker en persons kropssammensætning, såsom kropsmasse, kropsfedt eller kropsvandprocent. Disse spiller en stor rolle for, at vores krop fungerer korrekt.

Hvis du er interesseret i at finde ud af, hvilken type krop du har i stedet for dit kropsmasseindeks, opfordrer vi dig til at besøge vores talje-højde-forholdsberegner og kropstypeberegner, hvor du kan finde alle de nødvendige oplysninger. Alternativt har vi andre beregningsværktøjer til rådighed for dig, såsom hærens kropsfedtberegner og flådens kropsfedtberegner, som begge vil give dig andre værdifulde målinger i forbindelse med din krops sundhed.

Se også vores andre beregnere:

BMI Kvinder

BMI Børn

Forskolin til øget fedtforbrænding med 100% tilfredshedsgaranti – Køb her med PENGE TILBAGE GARANTI

Hvorfor har vi brug for en BMI-beregner til mænd?

Vi har set, at BMI-formlen ikke indeholder en bestemmelse for køn, så hvorfor har vi så brug for en BMI-beregner til mænd? Svaret er, at voksne og børn/teenagere antropomorfisk set er forskellige, og selv blandt voksne har mænd er der forskellige kropskarakteristika. Det betyder, at vi ikke skal forvente, at det sunde BMI for mænd er det samme som for det modsatte køn, og det samme gælder BMI-diagrammer for mænd eller BMI-intervaller for mænd.

I grove træk kunne vi sammenligne mænd, og vi ville ikke være for langt fra virkeligheden, men for at opnå en bedre præcision har vi besluttet at opdele vores BMI-beregner i de 4 vigtigste befolkningsgrupper: børn, teenagere, mænd og kvinder.

Så sørg for at tjekke den, der er relevant for dig. Her vil vi kun fokusere på BMI-diagrammer for mænd, og alle de relevante værdier og BMI-intervaller for den mandlige befolkning alene. Vi starter i næste afsnit med de forskellige kategorier af BMI, hvorfor de findes, og hvad de betyder.

Hvad er mit BMI eller hvordan man bruger BMI-beregneren for mænd

Nu hvor vi kender alle de vigtige oplysninger om BMI for mænd, BMI-percentiler og BMI-intervaller for mænd, er det tid til at se, hvordan vi kan sætte alt dette sammen ved hjælp af BMI-beregneren for mænd. Endelig vil du være i stand til at besvare det brændende spørgsmål “Hvad er mit BMI?”. Dette er de trin, du skal følge for at få dit BMI, BMI prime og din percentil i henhold til BMI og alder:

  1. Indtast din vægt i den ønskede masseenhed,
  2. Indtast din højde i de ønskede længdeenheder,
  3. På dette tidspunkt får du dit beregnede BMI samt dit BMI prime sammen med din WHO-kategori i henhold til disse tal,
  4. Indtast din alder i år, hvis du vil kende din percentil,
  5. Resultatet vises med din percentil i forhold til USA’s befolkning i din aldersgruppe.

Husk blot, at dette er BMI-beregneren for mænd, og hvis du leder efter andre befolkningsgrupper, skal du bruge den tilsvarende beregner. Her hos os har vi BMI-beregnere for mænd, kvinder, børn og teenagere til rådighed; med links placeret i den anden sektion af denne beregner.

Sådan ændrer du BMI og holder en sund kropsvægt

Du burde nu vide, hvad dit BMI er, men du undrer dig måske over, hvad du kan gøre, hvis det ikke ligger inden for værdierne for et sundt BMI for mænd. Svaret kan være meget kompliceret afhængigt af din individuelle situation, men vi vil forsøge at give dig nogle råd og henvise til visse steder, hvor du kan få de nødvendige oplysninger.

Det første og vigtigste du skal spørge dig selv om, er, om du er sund eller ej, uanset din vægt. Hvis du f.eks. ryger flere pakker cigaretter om dagen, bør din første prioritet være at holde op med at ryge, da det højst sandsynligt er den vigtigste risikofaktor, du har med at gøre. Hvis du ikke er overbevist, kan du tjekke vores beregner for, hvor stor en procentdel af rygerne der får lungekræft, som viser virkningerne for dit helbred, hvis du holder op med at ryge lige nu.

Hvis vi antager, at du ikke er ryger, eller at du ikke tager fat på det problem, kan vi gå videre til næste trin: motion. Motion er en af de sundeste ting, du kan gøre, da det forbedrer dit mentale helbred samt forbedrer din EKG-hjertefrekvens og din hjertesundhed generelt.

Til sidst kan du altid prøve at rejse til andre planeter. Da din vægt på andre planeter ændrer sig i forhold til din vægt på Jorden, kan du måske finde den rigtige til at rette dit BMI. Vi har hørt om folk, der finder denne idé lettere at gøre end at træne, men vi vil aldrig anbefale det, medmindre planetariske rejser omfatter en streng diæt og træningsrutine.

Forskolin til øget fedtforbrænding med 100% tilfredshedsgaranti – Køb her med PENGE TILBAGE GARANTI

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor har vi samlet nogle af de spørgsmål vi oftest får stillede, så du forhåbentligt også kan få svar på dit spørgsmål.

Hvad er det bedste BMI for Mænd?

De normale BMI-værdier for Mænd ligger mellem 18,5 og 25. Over 25 er du overvægtig, og under 18,5 er du undervægtig.

Er et BMI på 20 for lavt for Mænd?

Nej. BMI på 20 ligger inden for normalområdet for BMI Mænd. Faktisk ligger det i den nedre del af normalområdet, dvs. på den magre side. Tillykke, og prøv at holde dette BMI!

Hvordan beregner jeg BMI for mænd?

For at beregne mænds BMI skal du følge disse trin:

1. Bestem din vægt og højde.
2. Vægten skal være i kilogram og højden i meter. Brug om nødvendigt en online omregner.
3. Anvend BMI-formlen:
BMI = vægt / højde²
4. For at fortolke dit resultat skal du sammenligne det med det normale BMI-område for mænd, som lyder 18,5-25.

Kilder

Sundhed.dk – BMI

Danmarks statistik – Overvægt og BMI