BMI Beregner Børn og unge: Beregn børns BMI (2022)

Body mass index (BMI) er en måde at estimere en persons kropsfedt på, som tager højde for personens højde. BMI beregnes ved hjælp af en persons vægt og højde. Hos børn og teenagere bruges BMI til at finde ud af, om et barn eller en teenager er undervægtig, har en sund vægt, er overvægtig eller overvægtig eller fedme. Et barns kropsfedt ændrer sig med alderen. Der er også forskel på piger og drenge med hensyn til mængden af kropsfedt, når de bliver voksne. Derfor omfatter BMI for børn, også kendt som BMI-for-alderen, køn og alder.

Denne beregner giver et omtrentligt BMI for børn i alderen 5 til 18 år. Den fortæller dig, om et barn er undervægtigt, har en idealvægt, er i risiko for at blive overvægtigt eller nu er overvægtigt.

BMI Børn: Prøv vores BMI beregner for børn nedenfor:

Select gender
Age
yr.
mth.
Højde
KategoriBMI tabel kg/m2
Alvorlig undervægtig< 16
Moderart undervægtig16 – 17
Mild undervægtig17 – 18.5
Normal18.5 – 25
Overvægtig25 – 30
Overvægtig klasse 1.30 – 35
Overvægtig klasse 2.35 – 40
Overvægtig klasse 3.> 40
Officiel BMI tabel

Hvad skal man gøre, hvis børns BMI er unormalt?

Et ideelt BMI kan opnås ved hjælp af sund livsstil og kost. Disse bør deles af hele familien for at sikre succes. Børn beregnes for overvægtige når deres BMI (Body Mass Index) ligger over 90% af gennemsnittet ifølge Sundhed.dk, så derfor bliver BMI brugt af læger og sundhedspersonale til dagligt.

Hvordan man øger børns BMI?

Hvis BMI er under normalområdet, bør du få barnet vurderet af en børnelæge og en registreret diætist for at vurdere, om der er faktorer, der bidrager til vægttab. Der kan være tale om ernæringsmæssige mangler, og en tværfaglig tilgang kan hjælpe barnet til at genvinde vægten.

Generelt kan vægtøgning fremmes ved hjælp af en kost, der er rig på protein og sunde fedtstoffer. Sundhedsplejersker kan også anbefale, at der indføres en daglig multivitamin eller et ekstra måltidstilskud (som Pediasure) i barnets kost for at sikre, at der indtages tilstrækkeligt med kalorier. Se vores liste over proteinrige fødevarer, der kan indgå i hele familiens kost.

Hvordan sænker man et barns BMI?

Et højt BMI kan være et tegn på overvægt eller fedme. Behandlingen tager sigte på at fremme sunde livsstilsvaner og en kost med et lavt sukker- og fedtindhold. Forældre og plejere bør give mulighed for daglig fysisk aktivitet, samtidig med at de fortsat skal fremme et positivt kropsbillede.

Behandling for vægttab bør ikke kun fokusere på barnet – det er vigtigt at evaluere hjemmemiljøet og foretage positive ændringer, der involverer alle familiemedlemmer. Børn, der er overvægtige, bør overvåges af et tværfagligt team bestående af en registreret diætist, en børnelæge og en psykolog. Dette vil være med til at sikre, at livsstilsændringer er terapeutiske for barnet og opretholdes hele livet igennem.

Kan alle børn bruge en BMI Beregner?

Der er mange faktorer der afgør om man har en sund krop eller ej.

De samme faktorer, som begrænser BMI’s effektivitet for voksne, kan også gælde for børn og unge. Desuden kan højde og seksuel modenhed påvirke BMI og kropsfedt hos børn. BMI er en bedre indikator for overskydende kropsfedt for overvægtige børn end for overvægtige børn, hvis BMI kan være et resultat af et øget niveau af enten fedt eller fedtfri masse (alle kropskomponenter undtagen fedt, som omfatter vand, organer, muskler osv.) Hos tynde børn kan forskellen i BMI også skyldes fedtfri masse.

Når det er sagt, er BMI ret vejledende for kropsfedt for 90-95 % af befolkningen og kan effektivt bruges sammen med andre mål til at hjælpe med at bestemme en persons sunde kropsvægt.

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor har vi samlet nogle af de spørgsmål vi oftest får stillede, så du forhåbentligt også kan få svar på dit spørgsmål.

Hvad er en normal BMI for Børn?

De normale BMI-værdier for børn ligger mellem 18,5 og 25. Over 25 er du overvægtig, og under 18,5 er du undervægtig.

Er et BMI på 20 for lavt for børn?

Nej. BMI på 20 ligger inden for normalområdet for børns BMI. Børns BMI kan variere meget afhængig af hvilken alder børnene er i, så hvis man går ud fra at en BMI for børn mellem 18,5 og 25 er normalt, så har man det som rettesnor.

Hvordan beregner jeg BMI for børn?

For at beregne børns BMI skal du følge disse trin:

1. Bestem din vægt og højde.
2. Vægten skal være i kilogram og højden i meter. Brug om nødvendigt en online omregner.
3. Anvend BMI-formlen:
BMI = vægt / højde²
4. For at fortolke dit resultat skal du sammenligne det med det normale BMI-område for børn, som lyder 18,5-25.

Kilder

Sundhed.dk – BMI

Danmarks statistik – Overvægt og BMI