Hurtigt vægttab uden motion er muligt – 8 gode råd

Mange er af den overbevisning, at man skal bruge flere timer i fitnesscentret hver dag for at tabe sig. Det er dog en myte, da det faktisk er muligt at opnå et hurtigt vægttab uden motion.

Men nu spørger du nok dig selv, hvordan det er muligt at tabe sig uden motion? Det afslører vi hemmeligheden til i denne artikel, hvor vi giver dig 8 håndgribelige råd til et vægttab uden motion.

Hvordan taber man sig uden motion? 8 gode råd

Den hurtigste vej til et vægttab uden motion er at være i kalorieunderskud. Det betyder kort sagt, at du skal forbrænde flere kalorier, end du indtager. Det kan selvfølgelig være lettere sagt end gjort. Derfor tænkte vi, at vi ville give dig otte gode råd til at tabe dig uden motion, som alle er funderet i forskningen.

1. Spis langsomt

Videnskabelige studier viser, at de, der spiser hurtigt, har en større chance for at være overvægtige end dem, som spiser mere langsomt.

Og det er der faktisk en meget logisk forklaring på. Din hjerne har nemlig brug for lidt tid for at registrere, at du er blevet mæt. Så hvis du spiser meget hurtigt, når din hjerne altså ikke at registrere, at du er mæt og maven er fuld.

Derfor kan man godt have en tendens til at overspise og indtage flere kalorier, hvis man skovler maden indenbords. At tabe sig uden motion handler derfor ikke kun om at spise sundt og kaloriefattigt, det er også vigtigt at spise langsommere, da hjernen dermed kan nå at registrere, at du er mæt.

2. Brug en mindre tallerken

Et vægttab uden motion er ikke muligt uden et kalorieunderskud, altså at spise mindre. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort. Men er du klar over, at du faktisk kan snyde hjernen til at spise mindre? Det kan du gøre ved at anrette maden på en mindre tallerken. På den måde vil hjernen nemlig tro, at du har spist mere, end du har gjort.

Hvis du vil snyde din hjerne til at spise endnu mindre, kan du overveje at bruge en rød tallerken. Interessant forskning viser nemlig, at man spiser mindre fra en rød tallerken end fra hvide og blå tallerkener. Selvom man ikke kender årsagen til dette fænomen, mener forskere, at vi forbinder den røde farve med et stopsignal, og at man derfor ganske enkelt snyder hjernen til at spise mindre.

Tricket med mindre tallerkner og en rød tallerken kan altså gøre, at du indtager flere kalorier, end du plejer, og dermed har lettere ved at komme i kalorieunderskud. Hvilket altså er hele kimen til et vægttab uden motion.

3. Øg mæthedsfornemmelsen

Der er mange måder, du kan øge din mæthedsfornemmelse. Den ene er ved at indtage en større andel proteiner, som skaber en øget mæthedsfornemmelse, og man spiser dermed færre kalorier. Det skyldes, at proteiner har en direkte påvirkning på de hormoner, som styrer sult- og mæthedsfølelsen, så det er lettere at komme i kalorieunderskud og dermed tabe sig hurtigt uden motion.

En anden metode til at øge mæthedsfornemmelsen er ved at indtage flere kostfibre, som dermed kan forebygge, at man overspiser. Kostfibre mætter nemlig, og man spiser dermed mindre.

Så spis en kost med masser af havregryn, rugbrød, bælgfrugter, kartofler og grove grøntsager med et højt indhold af kostfibre. Overvej også at tage et kosttilskud med  loppefrøskaller, da det har et højt naturligt indhold af kostfibre, som ikke kun er godt for fordøjelsen, men som ligeledes kan hjælpe med at øge mæthedsfornemmelsen. Køb loppefrøskaller-kapsler til at øge mæthedsfornemmelsen her.

4. Drik masser af vand

Et andet godt råd til et vægttab uden motion er at drikke masser af vand. Drik som minimum de anbefalede 1,5-2 liter vand om dagen og overvej at drikke et stort glas lige før et måltid. Forskning viser nemlig, at man ved at drikke et stort glas vand 30 minutter før et måltid kan reducere kalorieindtaget og sultfølelsen, og dermed spise mindre og tabe sig hurtigere.

Men det er vigtigt, at du undgår at drikke flydende kalorier i form af sodavand, juice eller andre kalorieholdige drikke, da det blot vil have den modsatte effekt, som enten kan føre til, at vægttabet går i stå, eller at man tager på grundet en masse unødvendige kalorier. [link til vægttab gået i stå artiklen her]

Skift derfor gerne sukkerholdige drikke ud med sunde alternativer som vand, kaffe, grøn te eller lightsodavand uden kalorier. Det er en fantastisk metode til et vægttab uden motion.

5. Undgå at bruge mobil eller at se TV, når du spiser

Forskning viser, at man har en tendens til at spise op til 10% mere, end man ellers ville have gjort, hvis man spiser, mens man ser TV eller bruger sin mobil.

Det skyldes ganske enkelt, at man bliver distraheret, og har en tendens til at spise hurtigere, når man sidder foran en skærm. Så hvis dit mål er et vægttab uden motion, bør du spise, når du spiser, uden at blive distraheret af en skærm. Ellers er der risiko for, at man spiser mere, og på sigt kan de ekstra kalorier føre til en vægtstigning.

6. Stress mindre, sov mere

Under stress vil din krop producere kortisol. Dette hormon giver dig lyst til at spise, selvom du er mæt. Kortisol stimulerer nemlig appetitten, og derfor er et meget almindeligt symptom på stress, at man har en tendens til at overspise.

Dårlig søvn og søvnmangel kan ligeledes føre til øget appetit og sukkertrang, da kroppen ganske enkelt har brug for ekstra energi for at kompensere for den manglende restitution, som man ikke får i løbet af natten.

7. Kosttilskud til vægttab

Et kosttilskud kan også hjælpe med et vægttab uden motion. Her er det en god idé at vælge et kosttilskud med aktive ingredienser, der virker ved at øge forbrændingen og dæmpe appetitten. Et godt valg i den kategori kan være æblecidereddike complex, der indeholder æblecideredikke, der kan bidrage til mindre sultfølelse og sukkertrang. Tilskuddet indeholder ligeledes cayennepeber og ingefær, der bidrager til at stimulere fedtforbrændingen. Køb æblecidereddike complex til vægttab her.

8. Slip af med vandvægten

Overskydende væske og vand i kroppen kan føre til en vægtstigning. Så hvis du mistænker, at du har vand i kroppen, kan du overveje at tage et vanddrivende middel, som kan hjælpe dig med at slippe af med vandvægten og dermed tabe dig uden motion. Køb vanddrivende piller til at slippe af med overskydende væske her.

Læs mere i vores artikel: Hjælp til vægttab – din guide til en sund livsstil og hvordan du taber dig

Hvad skal man spise, hvis man vil tabe sig uden motion?

Kalorieunderskud er som sagt kilden til et vægttab uden motion. Alt, du spiser, indeholder kalorier, og hvis du spiser for mange kalorier, vil du opleve en vægtøgning. Det modsatte gør sig selvfølgelig også gældende. Hvis du indtager færre kalorier, end du forbrænder, vil kroppen begynde at bruge kroppens energireserver i fedtdepoterne, hvilket vil føre til vægttab.

Så hvis du gerne vil opnå et vægttab uden motion, skal du først finde ud af, hvor mange kalorier du forbrænder i løbet af en dag. Hvis du eksempelvis forbrænder 2.500 kalorier i løbet af dagen, vil et dagligt indtag på 2.000 kalorier med tiden føre til et vægttab, da du dermed er i kalorieunderskud.

Træning er selvfølgelig en måde at komme i kalorieunderskud, men et vægttab uden motion er altså muligt, så længe du spiser rigtigt, og holder øje med dit daglige indtag af kalorier.

At spise rigtigt betyder i dette perspektiv grøntsager og proteiner, så kroppen får de nødvendige næringsstoffer og byggesten, som den skal bruge for at fungere optimalt. Det vil sige, at din fordøjelse fungerer, du har et stærkt immunforsvar, normal kognitiv funktion og meget mere.

Gode frugter og grøntsager til vægttab

 • Gulerødder: Lavt kalorieindhold, højt fiber- og vandindhold
 • Bær: Lavt kalorieindhold, rige på antioxidanter og C-vitamin
 • Æbler: Fiberrige og meget lave i kalorier
 • Broccoli: Lavt kalorieindhold og indeholder masser af fibre
 • Spinat og bladgrøntsager: Højt fiberindhold, der giver næring
 • Salat og selleri: Indeholder stort set ingen kalorier, og giver masser af fylde i maven

Gode proteinkilder til vægttab

 • Kylling (uden skind): Højt indhold af protein og lavt indhold af kalorier
 • Hakket oksekød (3-7%): Lavt kalorieindhold og højt indhold af protein
 • Hytteost: Lavt kalorieindhold, men propfyldt med proteiner
 • Æggehvider: Er en god kilde til proteiner uden at indtage for mange kalorier
 • Skyr: Højt indhold af protein til at give mæthed

Derudover er det en god idé at spise flere kostfibre, da det sænker tømningshastigheden af mavesækken og øger mæthedsfornemmelsen. Og en øget mæthedsfornemmelse kan gøre, at du ikke overspiser, og at du dermed har lettere ved at komme i kalorieunderskud.

Så hvis du vil tabe dig uden motion, er det vigtigt, at du også spiser havregryn, rugbrød, bælgfrugter, kartofler og grove grøntsager med et højt indhold af kostfibre. Alternativt kan du overveje at supplere den sunde og kaloriefattige kost med et kosttilskud med loppefrøskaller, da de har et højt naturligt indhold af kostfibre, som ikke kun er gode for fordøjelsen, men ligeledes kan hjælpe med at øge mæthedsfornemmelsen. Køb loppefrøskaller-kapsler til at øge mæthedsfornemmelsen her.

Hvad skal man ikke spise, hvis man vil tabe sig uden motion?

Hvis du vil tabe dig uden motion, er der selvfølgelig også fødevarer, som du bør undgå. Og det er primært fødevarer med et højt kalorieindhold, men uden et højt indhold af kostfibre, næringsstoffer og proteiner.

En af de store syndere, når det kommer til, at dit vægttab er gået i stå, er de såkaldte flydende kalorier. Det vil altså sige sodavand, juice, mælk, drikkeyoghurt og saftevand, der indeholder masser af sukker og kalorier og ikke så meget andet.

Så overvej at udskifte de flydende kalorier med vand, sodavand uden kalorier, kaffe eller te, da det i løbet af en dag kan spare dig for mange tomme kalorier, som dermed kan gøre det lettere for dig at komme i kalorieunderskud.

Derudover, hvis du gerne vil tabe dig uden motion, bør du afholde dig fra nedenstående fødevarer, da de har et højt kalorieindhold, lavt indhold af kostfibre og næringsstoffer:

 • Lyst brød
 • Frituremad; pomfritter, chips, chili cheese tops m.fl.
 • Slik
 • Chokolade
 • Kage
 • Popcorn
 • Müslibarer
 • Pizza
 • Burger

Det kan selvfølgelig være svært at afholde sig fra slik eller andre søde sager i løbet af en dag, hvor man er i kalorieunderskud, især når man er på arbejde, og har brug for lidt energi. Derfor kan et godt trick være at tage et kosttilskud som æblecidereddike complex, da det kan hjælpe med at tage toppen af sukkertrangen samt give dig ekstra energi. Det kan dermed gøre, at du har lettere ved at forblive i kalorieunderskud og dermed tabe dig. Køb æblecidereddike complex til vægttab her.